Fred Langstraat Tuinen creëert inheemse tuin met ruimte voor bijen en insecten

3567520 1 Org

De regio Eindhoven is weer een insectenhotel rijker. En niet zomaar één. Nee, een hele grote. Het ‘hotel’ is opgebouwd uit een stammenwand van tien meter breed en ruim anderhalve meter hoog. Het hotel is gebouwd in een nieuw aangelegde inheemse tuin, ontworpen door Fred Langstraat Tuinen uit Sint Oedenrode.

Wanneer u met de natuur begaan bent, is het leuk een insectenhotel te (laten) plaatsen in uw tuin. Hiervoor kunt u een klein hokje met ‘stokjes’ aanschaffen bij een tuincentrum, maar u kunt ook een wat groter (of heel groot) hotel laten bouwen. Fred Langstraat kan u hierbij helpen. Met zijn hoveniersbedrijf heeft hij er al verschillende gebouwd.

Inheemse tuin met groot insectenhotel
In de buurt van Eindhoven is onlangs een nieuwe tuin aangelegd door Fred Langstraat Tuinen. “De eigenaar is een groot natuurliefhebber,” zegt Fred. “En daarom stelde ik voor een inheemse tuin voor hem te ontwerpen. Bij een inheemse tuin – ook wel natuurtuin genoemd – vindt de gebruikte beplanting haar oorsprong in Nederland. De planten krijgen volop kans om te groeien en te bloeien en deze tuinen zien er dan ook een beetje ‘wild’ uit. Bij een natuurtuin horen natuurlijk beestjes, zoals vlinders, bijen en andere insecten. Daarom heb ik in het tuinontwerp een groot insectenhotel meegenomen.”

Bijen en muizen
En het heeft gewerkt! Intussen huist er een bijenvolk in het insectenhotel en biedt de wand beschutting tegen de wind. Vogels vinden er bescherming en kunnen nestelmaterialen verzamelen. En het insectenhotel is ook een favoriete plek voor kevers en torren. Zelfs muizen vinden onderin het hotel beschutting. We kunnen dus ronduit zeggen dat de door Fred Langstraat aangelegde inheemse tuin inclusief insectenhotel een succes is geworden.

Ook uw tuin laten aanleggen door Fred Langstraat?
Wilt u ook wat anders met uw tuin? Denk dan eens aan Fred Langstraat Tuinen. Nu is het de tijd om uw ideeën te laten tekenen in een nieuw tuinontwerp en tuinadvies. Dan kan aan het einde van de winter al gestart worden met de tuinaanleg. En bent u ook een natuurliefhebber? Denk dan eens aan een insectenhotel. Dat is een echte aanwinst voor uw tuin, zeker wanneer u met de natuur begaan bent!

Tel: (06) 29 53 70 63
info@fredlangstraattuinen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *